Revalidatiezorg

De SET-projecten richten zich op het implementeren en opschalen van verschillende e-health toepassingen, zoals beeldschermzorg, elektronische toedienregistratie, medicijndispensers, zorgrobots, sleutelkluisjes, communicatieplatformen en leefstijlmonitoring. Op deze pagina hebben we de beschikbare praktijkvoorbeelden vanuit SET-up voor de Revalidatiezorg gebundeld.

Basalt

Stichting Basalt is gespecialiseerd in revalidatiegeneeskunde en heeft als allereerste organisatie een toekenning ontvangen voor haar SET-subsidieaanvraag in 2019. Zij ontwikkelden het oefenplatform ikoefenzelf.nl (login vereist), een digitale revalidatieomgeving voor mensen na een beroerte. In het SET-project wordt dit platform opgeschaald samen met eerstelijns CVA-netwerken bij thuiswonende CVA-patiënten.

Lees meer over dit SET-project:

  • In dit uitgebreide praktijkvoorbeeld beschrijft Basalt de aanpak en de voorwaarden voor succesvolle opschaling.
  • In dit artikel beschrijft Félicie van Vree, de Manager Innovation, Quality + Research, wat er nodig is om e-health succesvol op te schalen. 
  • Tijdens de meet up over Privacy Compliance deelt Sander Houdijk, senior zorgadviseur Basalt, hoe zij hier met ondersteuning vanuit SET-up mee aan de slag zijn gegaan. Bekijk hier de terugblik van deze meet up. 
  • Tijdens de meet up over het opleiden van medewerkers deelt Sander Houdijk de aanpak van Basalt in deze presentatie en het opleidingsplan voor ikoefenzelf.nl. De opname van de meet up is hier terug te kijken. 

 

Andere SET-projecten

Meer praktijkvoorbeelden

Het uitwisselen van kennis en ervaring staat centraal binnen SET-up. Daarom delen wij uiteenlopende praktijkvoorbeelden van verschillende organisaties. Klik op één van de menu’s hieronder voor meer praktijkvoorbeelden.

De SET-projecten in de VVT richten zich op verschillende e-health toepassingen. De voorbeelden zijn gericht op beeldzorg, medicatieveiligheid en zorgrobots.
Lees hier verder

De praktijkvoorbeelden vanuit de SET COVID-19 (1.0 en 2.0) regeling richten zich op de inzet van digitale zorg in de fysiotherapie, zoals beeldzorg, oefenplatformen en virtual reality.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op digitale zorg in de GGZ. Denk aan toepassingen zoals, beeldbellen, zorg op afstand en blended care.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op de inzet van e-health in de revalidatiezorg. Stichting Basalt deelt hun ervaringen met het online oefenplatform ikoefenzelf.nl.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op digitale zorg in de huisartsenpraktijk. Denk aan toepassingen zoals, beeldbellen, digitale praktijk en thuismetingen.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden richten zich op de inzet van e-health in het sociaal domein, welzijn, gehandicaptenzorg en jeugdzorg.
Lees hier verder