Praktijkvoorbeelden

Bij SET-up staat kennisdeling en ervaringsuitwisseling centraal. Om het uitwisselen van ervaringen te stimuleren, delen wij op deze pagina diverse praktijkvoorbeelden van uiteenlopende projecten van verschillende organisaties. 

Voor elke organisatie en doelgroep zijn er andere randvoorwaarden van toepassing om een beeldschermzorgoplossing goed in gebruik te nemen. Daarom delen we hier voorbeelden van organisaties die willen bijdragen aan het verspreiden van goede voorbeeldcases, linken we naar voorbeelden in filmpjes en andere voorbeelden die kunnen helpen naar duurzame implementatie.

Elk hier genoemde beroepsgroep heeft haar eigen branchevereniging, vertegenwoordiging of vereniging. Met deze organisaties hebben we ook een verbinding gelegd en zorgen we voor het uitwisselen van waardevolle kennis, updates en mogelijke ondersteuning om de eigen leden weer een stapje verder te brengen.

Voor de fysiotherapeuten het KNGF, voor de huisartsen het LHV , voor de VVT instellingen ActiZ.

De SET-projecten in de VVT richten zich op verschillende e-health toepassingen. De voorbeelden zijn gericht op beeldzorg, medicatieveiligheid en zorgrobots.

Lees hier verder

De praktijkvoorbeelden vanuit de SET COVID-19 (1.0 en 2.0) regeling richten zich op de inzet van digitale zorg in de fysiotherapie, zoals beeldzorg, oefenplatformen en virtual reality.

Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op digitale zorg in de GGZ. Denk aan toepassingen zoals, beeldbellen, zorg op afstand en blended care.

Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op de inzet van e-health in de revalidatiezorg. Stichting Basalt deelt hun ervaringen met het online oefenplatform ikoefenzelf.nl.

Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op digitale zorg in de huisartsenpraktijk. Denk aan toepassingen zoals, beeldbellen, digitale praktijk en thuismetingen.

Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden richten zich op de inzet van e-health in het sociaal domein, welzijn, gehandicaptenzorg en jeugdzorg.

Lees hier verder