Geestelijke gezondheidszorg

De SET-projecten richten zich op het implementeren en opschalen van verschillende e-health toepassingen, zoals beeldschermzorg, elektronische toedienregistratie, medicijndispensers, zorgrobots, sleutelkluisjes, communicatieplatformen en leefstijlmonitoring. Op deze pagina hebben we de beschikbare praktijkvoorbeelden vanuit SET-up voor de Geestelijke gezondheidszorg gebundeld.

Hieronder vind je praktijkvoorbeelden die gebruik maken van een SET (COVID-19) subsidie:

  • De GGz Praktijk is een instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg in Arnhem. In dit praktijkvoorbeeld delen zij de eerste ervaringen van hun SET COVID-19 project met veilig en eenvoudig beeldbellen.
  • ARQ Centrum ’45 is een landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Tijdens de coronacrisis hebben ze de inzet van beeldschermzorg met behulp van de SET COVID-19 noodregeling verder opgeschaald. Dit praktijkvoorbeeld beschrijft de aanpak van het centrum.
  • PsyQ is een innovatieve aanbieder van geestelijke gezondheidszorg. In dit praktijkvoorbeeld deelt PsyQ de ervaringen met de Digitale Poli en beeldbellen vanaf 2019, de opschaling tijdens de coronacrisis, de lessons learned van de afgelopen maanden en de visie op de toekomst van de Digitale Poli.
  • Interview Jan Peter Larsen over de de aanpak en ervaringen met de implementatie en opschaling van NiceDay.

Andere praktijkvoorbeelden Op de website van branchevereniging  De Nederlandse GGZ zijn nog een aantal voorbeelden van digitale zorg in de GGZ te vinden, zoals de digitale poli van GGZ Oost Brabant en verschillende vormen van digitale zorg bij GGZ Noord-Holland-Noord.GGZ app wijzer Begin 2021 lanceerden branchevereniging de Nederlandse GGZ en stichting MIND de website www.ggzappwijzer.nl.  Op deze website kunnen patiënten en behandelaren zien hoe apps voor een betere psychische gezondheid scoren op betrouwbaarheid, veiligheid en gebruikersvriendelijkheid.

Meer praktijkvoorbeelden

Het uitwisselen van kennis en ervaring staat centraal binnen SET-up. Daarom delen wij uiteenlopende praktijkvoorbeelden van verschillende organisaties. Klik op één van de menu’s hieronder voor meer praktijkvoorbeelden.

De SET-projecten in de VVT richten zich op verschillende e-health toepassingen. De voorbeelden zijn gericht op beeldzorg, medicatieveiligheid en zorgrobots.
Lees hier verder

De praktijkvoorbeelden vanuit de SET COVID-19 (1.0 en 2.0) regeling richten zich op de inzet van digitale zorg in de fysiotherapie, zoals beeldzorg, oefenplatformen en virtual reality.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op digitale zorg in de GGZ. Denk aan toepassingen zoals, beeldbellen, zorg op afstand en blended care.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op de inzet van e-health in de revalidatiezorg. Stichting Basalt deelt hun ervaringen met het online oefenplatform ikoefenzelf.nl.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden zijn gericht op digitale zorg in de huisartsenpraktijk. Denk aan toepassingen zoals, beeldbellen, digitale praktijk en thuismetingen.
Lees hier verder

Deze praktijkvoorbeelden richten zich op de inzet van e-health in het sociaal domein, welzijn, gehandicaptenzorg en jeugdzorg.
Lees hier verder