Programma ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ in Roermond laat haar waarde zien

Programma ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ in Roermond laat haar waarde zien

Geplaatst op: 4 juli 2024

NIEUWS || Sportservice Roermond voert in opdracht van Gemeente Roermond het programma Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) uit. In dit programma worden op verschillende plaatsen sport- en bewegingsactiviteiten, speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder georganiseerd. Deze activiteiten zorgen ervoor dat mensen boven de 60 jaar zich zo lang mogelijk fit en gezond blijven voelen, waardoor de zelfstandigheid en bewegingsvrijheid gewaarborgd blijft.

 

Wat is de maatschappelijke waarde van sport- en bewegingsactiviteiten voor ouderen?

 

Social Return on Investment
De ervaring van het programma Meer Bewegen voor Ouderen is dat mensen boven de 60 jaar vaker aan sport doen ten opzichte van een aantal jaren geleden. Daarnaast neemt de vraag naar diversiteit in sporten toe. Ook gaven mensen aan dat zij naast de sporten aangeboden vanuit Meer Bewegen voor Ouderen vaker fietsen en wandelen. Dit leidde tot de vragen ‘Welke meerwaarde heeft het programma Meer Bewegen voor Ouderen?’ en ‘Hoe verhoudt het programma zich tot het totale sportaanbod in Roermond?’. Om die vragen te beantwoorden heeft ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ VitaValley gevraagd om de impact van het programma in kaart te brengen.

Aangetoonde meerwaarde
Door middel van een Social Return On Investment (SROI) analyse is de impact van het programma onderzocht. De maatschappelijke businesscase voor Meer Bewegen voor Ouderen is positief, iedere geïnvesteerde euro levert € 2,1 op aan maatschappelijke en economische opbrengsten. Meer Bewegen voor Ouderen is een belangrijk aanbod in Roermond om mensen boven de 60 jaar te stimuleren om voldoende te bewegen. Ook naast het andere sportaanbod. Meer Bewegen voor Ouderen heeft een grote sociale meerwaarde, het contact onderling wordt zeer gewaardeerd en draagt bij aan de kwaliteit van leven van deelnemers.

Meer weten over Meer Bewegen voor Ouderen? Bezoek de website Meer Bewegen voor Ouderen.

 

Lees meer:

Landelijke SROI Kunst en Cultuur in de Langdurige Zorg en Ondersteuning gestart