VitaValley introduceert de VitaValley Masterclasses

VitaValley introduceert de VitaValley Masterclasses

Geplaatst op: 12 december 2019

Ken je de VitaValley masterclasses al? Deze masterclasses zijn speciaal ontwikkeld voor en door professionals waarin we leren over thema’s zoals Social Return on Investment (SROI), Leiderschap & Innovatie en het Nederlandse zorgstelsel. 

Waarom?
Innovaties in zorg en welzijn zijn niet alleen onvermijdelijk, maar ook enorm belangrijk. Als projectleider, leidinggevende, adviseur, ondernemer, directeur, beleidsmaker, deelnemer in programma’s en financier in de zorg en het sociaal domein krijg je er ongetwijfeld mee te maken. 

Wellicht heb je al gemerkt dat innovatieve projecten in de zorg een andere aanpak behoeven. Hoe pak je dat aan? Welke kennis over het zorgstelsel heb je daarvoor nodig? Hoe implementeer je innovaties in de zorg? Hoe smeed je productieve coalities? Welke vaardigheden kun je daarin ontwikkelen als professional? Hoe meet je de impact van je innovatieve project? Hoe zorg je voor een duurzame financiering?  Al deze vragen komen aan bod in de masterclasses, waarin we onze kennis, samen met jou, verder zullen ontwikkelen. 

Wat?
Masterclass – Social Return On Investment (SROI) – Hoe kom je tot duurzame financiering?
In deze masterclass werken we volgens de beproefde internationale SROI methodologie. Tijdens deze intensieve meerdaagse masterclass maak je een kosten/batenanalyse van je eigen project. Aan de hand van achtergrondinformatie, instructies, dialogen en simulaties maak je je de stof eigen en ben je in staat om zelf een quickscan impactanalyse te maken. Zo ga je in gesprek met interne en externe stakeholders; een SROI is geen technische invuloefening maar een middel om effectieve coalities te ontwikkelen. 

Masterclass – Leiderschap & Innovatie – Versterk je handelingsrepertoire in een complex veld!
Tijdens deze tweedaagse masterclass krijg je concrete handvatten voor het succesvol implementeren van innovaties in de zorg. We focussen op coalitievorming, businesscases, het stelsel en leiderschap. De casuïstiek van de deelnemers staat centraal.

Masterclass – Het Nederlandse Zorgstelsel – Begrijp hoe het systeem werkt!
Tijdens deze masterclass nemen we je mee in de wereld van vier wetten, te weten de Zorgverzekeringswet, Wet Langdurige Zorg, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugdwet. Je krijgt kennis over de achtergronden van het Nederlands stelsel en de werking ervan voor verschillende stakeholders. Tevens bespiegelen we de toekomst: welke kansen en belemmeringen zijn er in een veld met arbeidsmarktkrapte, een toename van technologie en kosten?

Masterclass Duur Prijs 
Social Return On Investment

Hoe kom je tot duurzame financiering van innovaties? Maak een quickscan-impactanalyse van je eigen innovatie

3,5 dag, verspreid € 2.950,- excl. BTW
Leiderschap & Innovatie

Versterk je handelingsrepertoire in een complex veld

2 dagen aaneensluitend € 2.150,- excl. BTW
Masterclass het zorgstelsel in een middag

Begrijp hoe het systeem werkt

1 middag  € 395,- excl. BTW

Heb je vragen? Neem voor meer informatie contact op met academie@vitavalley.nl.