Vliegwiel ontwikkelt toolkit voor implementatie medicijndispenser

Vliegwiel ontwikkelt toolkit voor implementatie medicijndispenser

Geplaatst op: 6 april 2023

NIEUWS || Hoe kun je bepaalde technologie inzetten om knelpunten binnen je zorgorganisatie op te lossen? Als ondersteuning bij de medicatie-aanreiking, kiezen steeds meer zorgorganisaties voor de inzet van de medicijndispenser. Om deze organisaties op weg te helpen, ontwikkelde Vliegwiel, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, de toolkit voor implementatie van medicijndispensers. Deze praktische toolkit is gericht op projectleiders en anderen die de inzet van de medicijndispenser vormgeven en begeleiden.

Mensen die zorg nodig hebben, blijven steeds langer thuis wonen. De druk op de wijkverpleging neemt daardoor toe. Om de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg behouden is de inzet van zorgtechnologie van belang. De medicijndispenser is hier een goed voorbeeld van. Door de inzet van zo’n innovatie kunnen reis- en bezoektijd worden vermindert en worden zorg en medicatie losgekoppeld. Dat levert zorgorganisaties meer tijd en cliënten en patiënten veiligheid, vrijheid en structuur op.

Instructies, tips en voorbeelden

In samenwerking met een bevlogen werkgroep met deelnemers van onder andere Kwadrantgroep, Apotheek Beker, Rivas Zorggroep en Careyn ontwikkelde Vliegwiel de implementatietoolkit medicijndispenser. Deze toolkit bevat instructies, praktische tips en voorbeelddocumenten en heeft als doel om gebruikers handvatten te bieden om een project op te zetten en de medicijndispenser slim in te zetten binnen jullie zorgorganisatie. Download de toolkit hier. 

Meer lezen?

SET-up Startpakket Zorgrobot

SET-up Startpakket Beeldschermzorg