Steeds meer ziekenhuizen zonder patiënten?

Steeds meer ziekenhuizen zonder patiënten?

Geplaatst op: 3 september 2018

Geen ziekenhuisbedden, maar apps; geen wachtkamers, maar telemonitoring. Het komt steeds meer voor: ziekenhuizen die de samenwerking opzoeken met technologische bedrijven. Met nieuwe e-health oplossingen maken ziekenhuizen het mogelijk patiënten op afstand te monitoren. Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te gaan en dat verbetert hun kwaliteit van leven.

Goede zorg voor iedereen op de juiste plek op het juiste moment is het uitgangspunt voor een goed, toegankelijk en betaalbaar zorgstelsel. Dankzij nieuwe technologieën zijn tijd en plaats steeds vaker irrelevant waardoor de zorg zich kan verplaatsen van de wachtkamer naar de woonkamer. Er gebeurt veel op technologisch gebied in ziekenhuizen. Hieronder een greep uit de recente ontwikkelingen:
De toekomst van patiëntloze ziekenhuizen
BovenIJ ziekenhuis en Philips werken aan e-healthoplossingen
‘Met tele-hartrevalidatie houd ik nu zelf de regie in handen’

VitaValley gelooft in de kracht van zelfregie en maakt het haar missie om vergelijkbare innovaties te verwezenlijken. Met het programma Ziekenhuiszorg Thuis van Vitaal Thuis werken we met onze partners aan betrouwbare én betaalbare e-health toepassingen voor in huis. Op die manier maken we innovaties als telemonitoring en thuisdialyse beschikbaar op grote schaal. Samen met onze partners realiseren we doorbraken met maatschappelijke impact.