Startpakket Leefstijlmonitoring

Startpakket Leefstijlmonitoring

Geplaatst op: 9 maart 2024

Houd jij je bezig met de inzet van leefstijlmonitoring in de wijkzorg en kun je wel wat inzichten gebruiken? Vliegwiel lanceert het Vliegende Startpakket Leefstijlmonitoring waarmee jij als projectleider of innovatie-adviseur niet langer het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Leer van de ervaringen van anderen in ons Vliegende Startpakket.

 

Feiten & cijferst
Tot 2040 stijgt de zorgvraag in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg met 74%. Terwijl het aantal zorgprofessionals toeneemt met slechts 6%. Het is dus belangrijk de zelfredzaamheid van mensen te stimuleren. En slimmer en efficiënter zorg te verlenen. Dit kan door de inzet van digitale zorg zoals leefstijlmonitoring.

 

Implementatietoolkit
In de komende maanden breiden we dit Vliegende Startpakket verder uit tot een implementatietoolkit. De eerste bijeenkomst van de werkgroep staat al gepland in december. Hiervoor werkt Vliegwiel nauw samen met Vilans.

Vliegende Startpakket Leefstijlmonitoring
Met het Vliegwiel jagen we de opschaling van leefstijlmonitoring aan sinds februari 2022. We merken steeds meer belangstelling voor de inzet van leefstijlmonitoring, maar het is ook nog pionieren. Bij welke doelgroep werkt het goed? Hoe organiseer je je werkprocessen anders op basis van de data? En is het ethisch eigenlijk wel verantwoord? In het Vliegende Startpakket Leefstijlmonitoring delen we de ervaringen van de pioniers.

 

Lees meer en download de het startpakket op de site van het Vliegwielhttps://vliegwielcoalitie.nl/vliegende-startpakket-leefstijlmonitoring-implementatie/