Start van nieuwe Hospital@Home coalitie

Start van nieuwe Hospital@Home coalitie

Geplaatst op: 13 februari 2017

VitaValley start een nieuwe Vitaal Thuis coalitie. Het doel? Veilige, betrouwbare, bruikbare én betaalbare Hospital@Home e-health toepassingen, zoals zorg-op-afstand, telemonitoring en thuisbehandeling. Op 23 maart a.s. organiseert VitaValley een startbijeenkomst.

Hospital@Home: zinnige en zuinige zorg

Steeds meer zorg vindt buiten de muren van het ziekenhuis plaats. Veel ziekenhuizen zetten om deze reden in op Hospital@Home toepassingen. Dit zijn belangrijke ontwikkelingen die bijdragen aan zinnige en zuinige zorg én aan betere kwaliteit van zorg en leven.

Samenwerken aan zorg thuis
Gezien de huidige ontwikkelingen heeft VitaValley het initiatief genomen voor een programma waarin alle stakeholders de krachten bundelen. VitaValley bouwt hiermee voort op de succesvolle Vitaal Thuis coalitie, die sinds 2013 samenwerkt aan langer thuis wonen. In de afgelopen jaren groeide Vitaal Thuis uit tot een coalitie van ruim 60 partijen uit de zorg, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Startbijeenkomst
Op donderdagmiddag 23 maart gaat de Vitaal Thuis Hospital@Home coalitie van start. Op deze middag komen nieuwe stakeholders en deelnemers aan het Vitaal Thuis programma samen om een aanpak te bepalen en focustoepassingen te kiezen. U vindt de Startnotitie Hospital@Home hier.