SET-up Startpakket Medicijndispenser

SET-up Startpakket Medicijndispenser

Geplaatst op: 15 mei 2024

NIEUWS || Toolkit voor implementatie medicijndispenser helpt wijkzorg bij inzet zorgtechnologie

Technologie en andere (zorg)processen zijn altijd met elkaar verweven. Daarom is het slim om goed na te denken over welke technologie je kunt inzetten om knelpunten binnen je zorgorganisatie op te lossen. Als ondersteuning bij het aanreiken van medicatie, kiezen steeds meer zorgorganisaties voor de implementatie van de medicijndispenser. Om deze organisaties op weg te helpen, hebben we de ‘Implementatietoolkit medicijndispenser’ ontwikkeld. Speciaal voor projectleiders en anderen die de inzet van de medicijndispenser vormgeven en begeleiden.

 

Slim organiseren medicatieaanreiking
In een werkgroep samen met enthousiaste mensen uit het zorgveld, zijn we aan de slag gegaan. De werkgroep heeft nagedacht over de volgende twee aspecten van het slim organiseren van medicatieaanreiking met de medicijndispenser:

  • De optimale implementatieroute
  • Het optimale zorgpad voor het aanreiken van medicatie.

 

 

Processen implementatie medicijndispenser
We bekeken hierbij de verschillende stappen die de werkgroepleden ondernomen hebben bij de implementatie van de medicijndispenser binnen hun eigen organisaties. Deze stappen hebben we geëvalueerd en waar nodig aangepast. Hetzelfde hebben we gedaan met de procesbeschrijving: wie doet wat, of wie zou wat kunnen doen?

 

Implementatietoolkit medicijndispenser
Het eindproduct uit deze samenwerking is te vinden in de ‘Implementatietoolkit medicijndispenser’. De implementatietoolkit geeft veel instructies, praktische tips en voorbeelddocumenten. Benieuwd? Download ‘m snel en tip je collega’s!

 

Toegankelijkheid en kwaliteit van zorg
Mensen die zorg nodig hebben, blijven steeds langer thuis wonen. De druk op de wijkverpleging neemt daardoor toe. We willen de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg behouden. Dit kan goed met de inzet van zorgtechnologie. Het Vliegwiel stimuleert daarom het gebruik van digitale innovaties, waaronder de inzet van de medicijndispenser.

 

Bekijk ook deze linkjes voor meer informatie

Informatie Medicijndispenser
Tools & Toolkits
Medido
Implementatietoolkit medicijndispenser
Informatie op de site van Vliegwielcoalitie