Joos Vaessens nieuwe voorzitter raad van toezicht VitaValley

Joos Vaessens nieuwe voorzitter raad van toezicht VitaValley

Geplaatst op: 27 november 2023

P E R S B E R I C H T ||

Joos Vaessens nieuwe voorzitter raad van toezicht VitaValley

 

Ede, november 2023 – Per 2 november jl. is Joos Vaessens aangetreden als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van VitaValley. Hij heeft daarmee het stokje overgenomen van Michel van Schaik, die na twee termijnen reglementair aftrad.

Gedurende de periode waarin topman Rabobank Van Schaik toezicht hield, heeft VitaValley grote veranderingen doorgemaakt. Oorspronkelijk waren vele tientallen zorgorganisaties partner en creëerden zij samen innovatieve processen, producten en projecten. Tegenwoordig fungeert VitaValley in de vorm van een ANBI Stichting als verbindende factor in het complexe ecosysteem, waarbij zij de benodigde belanghebbenden bijeenbrengt en het initiatief neemt om, vanuit een onafhankelijke positie, trage of vastgelopen besluitvorming te doorbreken.

Met een cv dat directie-, bestuurs-, en toezichthoudende functies in het zorg- en sociaal domein bevat, heeft Vaessens onder meer ervaring opgedaan bij organisaties zoals Robuust, PGOsupport, JP van den Bent Stichting, Raedelijn en Moveoo. Zijn toetreding betekent voor VitaValley de komst van een sparringpartner die goed thuis is in domeinoverstijgende en multidisciplinaire samenwerking. Vaessens is enthousiast en staat klaar om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling. Daarover zegt hij: “Ik volg VitaValley al meerdere jaren en zie dat deze club met haar inspirerende en maatschappelijk ondernemende aanpak leemtes opvult waar reguliere partijen niet aan toekomen. Dat is hard nodig, want laten we eerlijk zijn, op beleidspapier zijn transities prachtig beschreven, maar in praktijk is het vaak heel moeilijk. Deze club krijgt achter de coulissen via haar coalities heel veel voor elkaar.”

Joos Vaessens vormt samen met Vivian Broex en Jempi Moens de raad van toezicht van VitaValley.