In gesprek met Esther Talboom: over het belang van struikelen en weer opstaan bij zorginnovaties

In gesprek met Esther Talboom: over het belang van struikelen en weer opstaan bij zorginnovaties

Geplaatst op: 12 juli 2021

NIEUWS || In de tweede aflevering van de VitaValley podcast gaan Maarten en Pim in gesprek met innovatie expert Esther Talboom. Opgeleid als huisarts begon zij al vroeg in haar loopbaan met het implementeren van slimme zorginnovaties in haar huisartsenpraktijk. Na een MBA en diverse leidinggevende functies versterkt zij nu innovaties als Chief Innovation Officer bij Unilabs Group. We gaan met haar in gesprek over wat haar drijft, over wat er nodig is en over het belang van struikelen en weer opstaan bij zorginnovaties.

Naast haar functie als Chief Innovation Officer bij Unilabs Group, is Esther bestuurder bij het National eHealth Living Lab (NeLL) en toezichthouder bij verschillende zorginstellingen. Volgens Esther zijn innovaties niet altijd groots en meeslepend. “Innovatie is eigenlijk het verleggen van een heel klein steentje”, aldus Esther. “In de loop der jaren kwam ik erachter dat je kan innoveren op verschillende niveaus; je kan innoveren in de huisartsenpraktijk, maar natuurlijk ook op management niveau. Ondanks dat er onmogelijkheden in het systeem zitten, moet je bij innovaties gewoon durven struikelen, en daar dan van leren. Een roze bril, enige naïviteit en optimisme brengen je verder,” vertelt Esther.  

Aflevering 2 | In gesprek met innovatie expert Esther Talboom
Ben je benieuwd welke eigenschappen volgens Esther nodig zijn om innovaties van de grond te krijgen? En wil je weten wat er bij komt kijken om de complexe zorgsector in beweging te krijgen? Luister nu naar aflevering 2 van de VitaValley podcast via Spotify en SoundCloud.

VitaValley podcast: beware of the next step
In deze podcast serie gaan Maarten Ploeg en Pim Ketelaar, beide programmadirecteur bij VitaValley, in gesprek met vrijdenkers. Dat is nodig want soms zit het vast. En dan moet je losmaken wat vast zit. Maar pas op dat je niet te snel gaat! Luister naar beware of the next step: dé podcast van VitaValley over transitie in zorg en welzijn.

 

 

Aflevering 3 | Binnenkort online
In het najaar zijn wij terug met de VitaValley podcast. Stay tuned voor meer afleveringen!