Podcast | Beware of the next step

We kijken er allemaal halsreikend naar uit: transitie in zorg en welzijn. We willen van zorg naar gezondheid en van het ziekenhuis naar thuis. In échte dialoog met cliënten, patiënten en burgers… Maar hoelang zeggen we dat al? En schiet het nog een beetje op?

In deze podcast serie gaan Maarten Ploeg en Pim Ketelaar in gesprek met vrijdenkers. Dat is nodig want soms zit het vast. En dan moet je losmaken wat vast zit. Maar pas op dat je niet te snel gaat! Luister nu naar beware of the next step: een podcast van VitaValley over transitie in zorg en welzijn.

Aflevering 1 | In gesprek met Hans Vermaak

In de eerste aflevering gaan Maarten Ploeg en Pim Ketelaar in gesprek met veranderkundige Hans Vermaak. In 2015 publiceerde hij het bekroonde boek ‘Plezier beleven in taaie vraagstukken’.

Zo noemt hij dat, transities zijn taai. We sturen allemaal, maar niemand beslist. Dus wat kun je eigenlijk doen? Luister de eerste aflevering nu via Spotify en SoundCloud.

In deze podcast verwijzen Maarten, Pim en Hans naar verschillende bronnen. Wil je daar meer over weten? Klik hier voor de show notes.

Aflevering 2 | In gesprek met Esther Talboom

In de tweede aflevering gaan Maarten Ploeg en Pim Ketelaar in gesprek met innovatie expert Esther Talboom. Opgeleid als huisarts begon zij al vroeg in haar loopbaan met het implementeren van slimme zorginnovaties in haar huisartsenpraktijk.

Na een MBA en diverse leidinggevende functies versterkt zij nu innovaties als Chief Innovation Officer bij Unilabs Group. We gaan met haar in gesprek over wat haar drijft, over wat er nodig is en over het belang van struikelen en weer opstaan bij zorginnovaties.

Wil je weten wat er bij komt kijken om de complexe zorgsector in beweging te krijgen? Luister nu naar de tweede aflevering van de VitaValley podcast via Spotify en SoundCloud.