Het Vliegwiel presenteert de FAQ facultatieve prestatie

Het Vliegwiel presenteert de FAQ facultatieve prestatie

Geplaatst op: 11 juli 2022

ACTUEEL || Het Vliegwiel organiseerde op 11 november 2021 een online vragenuurtje waarin we de eerste succesvol aangevraagde facultatieve prestaties in de spotlight zetten. Dit werd georganiseerd samen met coalitiepartners National eHealth Living Lab (NELL) en VitaValley.

 

Sinds 1 januari 2021 is het mogelijk om facultatieve prestaties aan te vragen in de Medisch Specialistische Zorg. Dit kan zorgaanbieders en zorgverzekeraars helpen om zorg (regionaal) anders te organiseren. Met de facultatieve prestatie kunnen zorgverzekeraars en zorgaanbieders afspraken maken over (nieuwe) initiatieven die lastig te bekostigen zijn met de reguliere DBC’s. Het Vliegwiel organiseerde samen met een aantal coalitiepartners een online vragenuurtje waarin we de eerste succesvol aangevraagde facultatieve prestaties in de spotlight zetten.

De Nederlandse Zorgautoriteit, Cardiologie Centra Nederland, Zilveren Kruis en het OLVG waren ook aanwezig tijdens het vragenuur, om meer uitleg te geven. Op basis van dit vragenuurtje hebben we de meestgestelde vragen over facultatieve prestatie verzameld, om zorginstellingen vooruit te helpen. De NVZ heeft hieraan ook meegewerkt. Leuk om te weten: er zijn inmiddels 10 goedgekeurde facultatieve prestaties en 3 in behandeling!
 

Meer over facultatieve prestaties