Van A naar B: reizen met een beperking

Van A naar B: reizen met een beperking

Geplaatst op: 13 augustus 2018

Nederland telt 2.000.000 inwoners met een beperking. Een groot deel van hen maakt niet of nauwelijks gebruik van het openbaar/speciaal vervoer. VitaValley onderzocht waar mensen met een beperking tegenaan lopen tijdens het plannen van hun reis. Door middel van klantreizen maakte VitaValley belemmeringen en kansen inzichtelijk om het openbaar/speciaal vervoer te verbeteren voor reizigers met een uitdaging.

Als het al lukt om toegang te krijgen tot vervoersmogelijkheden, haken mensen met een beperking af bij het plannen van de reis. Wanneer ze die reis toch maken, blijkt die vaak vol met hindernissen, stressvol en inefficiënt te zijn. Bovendien zijn de kosten voor de maatschappij momenteel te hoog, doordat onbereikbaar openbaar vervoer leidt tot veelvuldig gebruik van het door de overheid gesubsidieerde speciaal vervoer.

Hans Kok van bureau Fluxion bracht voor VitaValley de klantreizen in beeld van mensen met een motorische en visuele beperking. Daarbij zijn trends, belemmeringen en mogelijke verbeteringen onderzocht. Benieuwd naar de klantreizen? Bekijk ze hier: