Menzis geeft NextGen Ventures extra slagkracht

Menzis geeft NextGen Ventures extra slagkracht

Geplaatst op: 3 februari 2015

NextGen Ventures heeft haar fondsvermogen verhoogd naar €12 miljoen dankzij de participatie van zorgverzekeraar Menzis. NextGen Ventures is een gezamenlijk initiatief van Stichting Triade, (gelieerd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen), Noaber Ventures en DFZ Participaties (gelieerd aan De Friesland Zorgverzekeraar) en richt zich met haar investeringen op innovaties binnen de zorg. De participatie van zorgverzekeraar Menzis verhoogt de slagkracht van het fonds en brengt daarmee innovaties voor een betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg dichterbij.

Focus van het fonds
De gezondheidssector staat onder druk en de zorgkosten blijven stijgen. NextGen is opgericht om slimme innovaties te ondersteunen die de zorgsector duurzamer maken en de kwaliteit van gezondheidszorg verbeteren. De focus van het fonds ligt op preventie, vroegdiagnose en zelfstandigheid (zelfmanagement, langer thuis wonen). Daarbij kijkt het fonds momenteel naar ontwikkelingen op het gebied van: e-health, domotica, serious games en devices.

Gezamenlijke doelstellingen
Goede zorg voor iedereen, dat is het ook het uitgangspunt van Menzis. Daarom zet zij zich met zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en andere partijen actief in om goede zorg ook in de toekomst voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te houden. NextGen Ventures en Menzis hebben elkaar in hun doelstellingen gevonden en zullen in de toekomst van elkaars netwerk gebruik gaan maken om deze doelen te realiseren.

Voor meer informatie: www.nextgenventures.nl