Lees ons jaarverslag van 2017

Lees ons jaarverslag van 2017

Geplaatst op: 7 mei 2018

In het jaarverslag delen we onze kennis, presenteren we de cijfers en komen onze projectpartners aan het woord. Bekijk hieronder ons jaarverslag en lees wat we in 2017, samen met onze partners, bereikten.

Voor Vitaal Thuis hebben we in 2017 een sterke coalitie opgebouwd met ruim 60 partners. In de subprogramma’s Thuiszorgtechnologie en Ziekenhuiszorg thuis werden verschillende tools ontwikkeld die bijdragen aan de juiste zorg op de juiste plek. De komende jaren wordt het programma verder uitbreid met subprogramma Vitaal Thuis in de Wijk. In 2017 ging Vitaal Leven van start. Er is hard gewerkt aan de Health Deal ‘Stimulering gezondheid door persoonlijk preventie via e-health’, die getekend is in maart 2018. Ook is een begin gemaakt met de Coalitie Iedereen Mobiel!, dat resulteerde in een succesvolle startbijeenkomst. Medio 2018 is het plan van aanpak gepresenteerd.

Dit zijn de drie programma’s waar VitaValley de komende jaren haar focus op zal leggen. In het jaarverslag leest u ook over de drie programma’s die we in 2017 afrondden: E-health, big data en zelfmonitoring in de GGZ, Aanjagen landelijk netwerk zorginnovatie en Dementie & Muziektherapie.

Over 5 jaar heeft 20% van de Nederlanders ervaring met een e-health toepassing voor persoonlijke preventie, maakt 50% van de mensen met een beperking of chronische ziekte gebruik van e-health toepassingen waarmee zelfregie en zelfstandigheid wordt bevorderd en heeft 100% van de Nederlanders toegang tot goede zorg op het juiste moment op de juiste plek; steeds vaker zal dit thuis zijn waardoor er 20% minder ziekenhuis opnames zijn. Bovenstaande leidt tot 20% minder beroep op zorgprofessionals en tot stabilisatie van de zorgkosten.

Dit zijn de doelstellingen waar VitaValley een impactvolle bijdrage aan zal leveren. Dat doen we door vooral te focussen op innovaties op systeem niveau die substantiële maatschappelijke impact hebben. Deze aangescherpte waardepropositie van VitaValley komt voort uit een strategische herijking die heeft plaatsgevonden in 2017.

Het jaarverslag