Laatste subsidieronde geopend voor implementatie- en opschalingscoaching!

Laatste subsidieronde geopend voor implementatie- en opschalingscoaching!

Geplaatst op: 9 september 2021

NIEUWS || Zorg voor innoveren organiseert sinds het voorjaar van 2020 de voucherregeling voor implementatie- en opschalingscoaches. Het blijkt een populaire regeling: in vier subsidierondes werden er ruim 380 aanvragen/projecten gehonoreerd. Bovendien blijken de bijdragen van de coaches goed te bevallen en ondernemers concreet op weg te helpen bij de implementatie of opschaling van hun innovatie. Op 1 september opende de vijfde en laatste subsidieronde.

Via de regeling kan subsidie worden aangevraagd voor een coachingstraject van maximaal vier maanden, tot een bedrag van 5.000 euro. Daarbij ondersteunt een coach een innovator bij een vraagstuk op het gebied van implementatie of opschaling van hun bestaande innovatie. Bij die aanvraag is altijd een zorgorganisatie betrokken. De meeste aanvragen betroffen tot nu toe innovaties in de ziekenhuis- en ouderenzorg. Het merendeel van de innovaties heeft betrekking op e-health en procesinnovaties. Dit sluit mooi aan bij het doel van Zorg voor innoveren om low-cost, high-impact innovaties te stimuleren.

Een extra dienst die Zorg voor innoveren rond deze regeling verzorgt, is een aantal digitale spreekuren. Daar kunnen (potentiële) aanvragers hun prangende vragen kwijt, horen of ze in aanmerking komen voor de subsidie of hulp krijgen bij hun aanvraag. Ook voor de komende ronde staan zulke spreekuren gepland. Deze spreekuren worden later bekendgemaakt.

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent implementatie- en opschalingscoaching? Lees hier over de ervaringen van Sylvia Sanders (afdelingsmanager Jeugdhulp en later Maatschappelijke Dienstverlening bij Samenwerking Kempengemeenten) of lees het volledige nieuwsbericht via Zorg voor innoveren.