Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2017 geopend

Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2017 geopend

Geplaatst op: 13 februari 2017

Beste innovatie wordt beloond met €15.000,-

Ondernemers kunnen sinds kort hun meest kansrijke zorginnovaties aanmelden via zorginnovatie.nl om kans te maken op de Nationale Zorginnovatieprijs. Een initiatief van Stichting Zorginnovatie Nederland en haar partners. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 15.000, – om zijn of haar bedrijf verder te ontwikkelen. De uitreiking vindt voor de 2e keer plaats tijdens het Health Valley Event 2017 op donderdag 9 maart in het Cinemec Nijmegen. Dit jaar in de bijzondere aanwezigheid van prins Constantijn van Oranje-Nassau.

Veel partijen zijn op zoek naar ideeën of innovaties. Om ze te ondersteunen, voor een investering of omdat ze hun zorgverlening willen verbeteren. Andersom zijn ondernemers of startups op zoek naar partners. “Vanuit ons online platform ZorgInnovatie.nl helpen wij vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Innoveren doe je samen. Door actieve matchmaking versnellen we innovatie in zorg en welzijn”, aldus Marc Kalf, voorzitter Stichting Zorginnovatie Nederland.

Boost in publiciteit en breed netwerk

De ScopeControl van Dovideq medical won afgelopen jaar de zorginnovatieprijs. De ScopeControl meet de kwaliteit van endoscopen. ScopeControl vergroot de veiligheid van de patiënt, levert minder vertragingen op in de operatiekamer en verlaagt daarmee de kosten. Jan Carel Teding van Berkhout, Dovideq medical: “het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs gaf ons enorm veel publiciteit. Daarnaast gaf het ons toegang tot een relevant netwerk, waardoor we ScopeControl met succes verder konden doorontwikkelen.”

Tot 24 februari inschrijven
Kanshebbers op de prijs moeten aan een aantal richtlijnen voldoen. Zo moet de innovatie al geïmplementeerd en gevalideerd zijn. De ondernemer moet de bedrijfsvoering zelf op zich kunnen nemen. Bovendien moet de innovatie uitgroeien tot een duurzaam verdienmodel en geschikt zijn voor in ieder geval de Nederlandse markt. De inschrijfprocedure voor de Nationale Zorginnovatieprijs loopt tot vrijdag 24 februari 17.00 uur. Een vakjury kiest de uiteindelijke winnaar op 9 maart tijdens het Health Valley Event. Zij zullen de inzendingen beoordelen op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, de mate waarin de innovatie toegevoegde waarde biedt voor de patiënt en/of zorgverlener en originaliteit. De genomineerden worden vóór het event bekend gemaakt.

Over Stichting Zorginnovatie Nederland

Stichting Zorginnovatie Nederland is een landelijk innovatienetwerk van tien regionale innovatienetwerken. De partners zijn Amsterdam Economic Board, Care Innovation Center West-Brabant, Economic Board Utrecht, EIZT, Health Ageing Network Northern Netherlands, Health Innovation Park, Health Valley, Medical Delta, Slimmer Leven 2020 en VitaValley. Samen bundelen zij hun krachten om met behulp van een online community platform, zorginnovatie.nl, het innovatieklimaat in de zorg in Nederland een impuls te geven. Belangrijke drivers hierin zijn verbinden en versnellen.

 

Voor meer informatie:
Esther van Dinteren, communicatieadviseur Health Valley via (06) 2502 4699 of e.vandinteren@health-valley.nl