Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Op dinsdag 4 juni staat de jaarlijkse netwerkbijeenkomst Verpleging & Verzorging op de agenda. Tijdens de netwerkbijeenkomst staat het thema verplegingswetenschap in de schijnwerpers. Verschillende wetenschappers, onderzoekers en innovatoren komen aan het woord. Namens VitaValley spreken Mieke Klerkx (programmamanager en adviseur zorginnovatie bij VitaValley) en Wally Keizer (SET-projectleider) over de ontwikkeling van e-health, ondersteuning bij langer thuiswonen dankzij de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) én vertellen zij over de kracht van samen leren in Communities of Practice. Kom je ook?

 

Programma

Na de inlooplunch neemt dagvoorzitter Lisette Schoonhoven ons mee in 40 jaar verplegingswetenschap. Wat kunnen we leren van de geschiedenis, hoe werkt die door in het nu en wat kan dit opleveren voor de toekomst? Zij gaat onder andere in gesprek met Pieterbas Lalleman over het beeld van de verpleging en verzorging.

 

Paneldebat

Conservator en onderzoeker Hugo Schalkwijk blikt met een paneldebat met verschillende generaties verplegingswetenschappers terug op de afgelopen 40 jaar. ‘Dat doen we met verplegingswetenschappers die er zelf bij waren, want het gaat om geschiedenis die je (nog) niet kunt opzoeken in boeken. Het wordt een bijzondere dialoog tussen vroeger en nu.’
Deelnemers aan het paneldebat zijn Aart Eliens,  Els Haverkate, Jan Hamers, Harm van Noort, Nienke Bleijenberg, Peter Koopman, Renata Klop en Suzanne Verschueren.

 

Sessies

‘Het is een strijd geweest om te komen waar we nu zijn. En het is aan de verplegingswetenschappers van nu om die stijgende lijn door te trekken, om die centrale plek van verpleegkundig onderzoek te blijven opeisen.’, geeft Hugo Schalkwijk aan. Maar hoe pak je dat aan? In 5 sessies verdiepen we ons in belangrijke onderwerpen voor de toekomst. Kijk voor een overzicht van de sessies op de website van ZonMw.

 

Deelsessie: succesvol stimuleren van e-health implementatie

In één van de deelsessies zijn Mieke Klerkx (programmamanager en adviseur zorginnovatie) en Wally Keizer (SET-projectleider) aan het woord. Hoe schaal je bestaande e-health toepassingen binnen zorgorganisaties op? Met subsidie uit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) schalen zorgorganisaties bestaande e-health-toepassingen op. Zo kunnen kwetsbare mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis blijven wonen. Tijdens deze sessie delen Mieke en Wally delen hun inzichten van de afgelopen 5 jaar, waarbij ze lessen delen die ze hebben geleerd tijdens de implementatie van e-health-toepassingen.

 

Aanmelden

Iedereen die zich met zorgtechnologie bezighoudt, is welkom! De bijeenkomst richt zich met name op: verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden die bij onderzoeks- en praktijkprojecten betrokken zijn (verpleegkundig) onderzoekers, lectoren, practoren en hoogleraren verplegingswetenschap, beleidsmedewerkers en bestuurders. Ben je er ook bij? Meld je hier aan.

Gegevens

Datum:
4 juni
Tijd:
11:30 - 18:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Eenhoorn Meeting Center
Amersfoort,

Organisator

ZonMw