Betaalbaar wonen met zorg en service naar wens

Betaalbaar wonen met zorg en service naar wens

Geplaatst op: 15 februari 2013

Ouderen blijven graag thuis wonen, ook als daarbij (intensieve) zorg of ondersteuning nodig is. Traditionele verzorgingshuizen maken plaats voor zelfstandige appartementen met alle zorg aan huis. In Wageningen realiseert de Woningstichting  in samenwerking met Opella betaalbare appartementen met zorg en service naar wens voor 55-plussers.

Zelfstandig wonen – zorg – service  
In het voorjaar van 2013 wordt op het Nobelpark in Wageningen gebouw Van der Meer opgeleverd. Met Van der Meer springen de Woningstichting en Opella in op de behoefte van ouderen om zelfstandig te wonen, met sociale contacten in de buurt en zorg bij de hand. In het gebouw wordt een thuiszorgteam van Opella gehuisvest, dat elke bewoner naar wens zorg en ondersteuning biedt, zoals verpleging, verzorging of hulp bij het huishouden. Ook is er een ontmoetingsruimte, dat het sociaal middelpunt van Van der Meer wordt. Bewoners kunnen hier gezamenlijk koffie drinken of de maaltijd gebruiken. Er worden kleinschalige activiteiten georganiseerd, afhankelijk van de behoefte.

Veiligheid
Veilig zelfstandig wonen, ook bij het ouder worden. Dat staat centraal bij de ontwikkeling van gebouw Van der Meer. De Woningstichting zorgt voor een buurtbeheerder, bij wie bewoners terecht kunnen met vragen of meldingen op het gebied van veiligheid, schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimten en eventuele overlast. Er is toegang tot het gebouw door middel van een videofoonsysteem.
Door de aantrekkelijke huurprijs en servicekosten kunnen bewoners in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Meer informatie en een film over de modelwoning en de ontmoetingsruimte zijn te vinden opwww.opella.nl en www.dewoningstichting.nl.