Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wij merken dat partijen in het veld begrijpen dat andere vormen van financiering nodig zijn voor de transformatie naar de juiste zorg op de juiste plek Het blijkt lastig te zijn, zonder instrumenten en handvatten, zoals goede voorbeelden, stappenplannen, factsheets en modelcontracten, om uit de groef te komen van ‘traditioneel’ contracteren en dit vaak nog erg veel tijd kost. Daarom organiseren we, de Vliegwielcoalitie, het NeLL en VitaValley gezamenlijk, deze masterclass voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars.
 

Tijd voor de Masterclass Contractinnovatie over ‘de juiste zorg op de juiste plaats’

We duiken opnieuw de diepte en actualiteit in rondom dit thema. Dit doen we op donderdag 6 oktober tussen 13.00 – 17.00 uur.
 
Meld je aan via: vliegwiel@patientenfederatie.nl, vermeld je naam en organisatie en in het onderwerp: aanmelding Masterclass 6 oktober.
 

  • Voor wie:  zorgaanbieders en zorgverzekeraars
  • Door wie:  Vliegwiel coalitie, NeLL en VitaValley
  • Datum:  donderdag 6 oktober
  • Tijd:  13.00 – 17:00
  • Locatie: Patiëntenfederatie, Orteliuslaan 871, Utrecht

 

Meer informatie
Hoe te komen tot structurele bekostiging van digitale innovaties voor de juiste zorg op de juiste plaats? We focussen ons deze middag op de hardst te kraken noten. Het idee is immers dat als we deze noten kraken, structurele bekostiging ook voor andere, minder complexe toepassingen, mogelijk moet zijn. Denk aan telebegeleiding bij medische zorg, waarbij de huisarts of wijkverpleegkundige een rol heeft indien fysieke zorg nodig is. Of thuisdialyse waarbij hightech technologie thuis moet werken en er continue iemand bij de patiënt aanwezig moet zijn. Dit vraagt om goede afspraken over de bekostiging van de zorg die geleverd wordt vanuit de verschillende partijen. Maar welke mogelijkheden zijn er, hoe kies je tussen de verschillende financieringsmogelijkheden en – de belangrijkste vraag – hoe kom je tot financiële afspraken?

We beginnen de middag met een overzicht van beschikbare tools en middelen die helpen om de uitdagingen van contractering aan te pakken, waarbij de NZa en NVZ ook aanschuiven. Daarnaast vertellen de collega’s van CZ deze middag over hoe zij in de regio samenwerken aan Duurzame Coalities en hoe anderen hiervan kunnen leren. Het laatste gedeelte van de middag kun je meedoen aan een workshop over het maken van een maatschappelijke kosten-batenanalyse via de Social Return On Investment (SROI) methodiek of een workshop ‘Road to market’, die wordt gegeven door het NeLL. In deze workshop ga aan de slag met tips en tools om de vier belangrijkste knelpunten voor het opschalen van eHealth te slechten. We sluiten de middag af met een kleine borrel.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Patientenfederatie
Orteliuslaan 871
Utrecht, Utrecht 3528BE Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030 297 0303
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Vliegwiel coalitie
VitaValley
NeLL