Zelfstandig deelnemen in verkeer en vervoer
Helaas is dit voor mensen met een beperking niet altijd vanzelfsprekend. Met coalitie Iedereen Mobiel! werken we met veel verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat alle Nederlanders zo zelfstandig mogelijk deel kunnen nemen aan het verkeer en vervoer. Irene Homan van MEE IJsseloevers-Veluwe-Oost gaf een interview voor ons jaarverslag.

“Met Coalitie Iedereen Mobiel! willen we de zelfredzaamheid van deze groep vergroten. Dit geeft mensen met een beperking zelfvertrouwen, vergroot hun leef- en beweegruimte en het kan hun leven verrijken. Door hoe het systeem nu is ingericht is er sprake van afhankelijkheid van derden of van verschillende systemen met elk hun eigen kenmerk of beleid per gemeente.

Er worden al best veel hulpmiddelen, waaronder apps, ontwikkeld om mensen mobieler te maken. Vaak zie je in deze toepassingen dat hierbij de gebruikservaring van mensen met een beperking nog onvoldoende wordt meegenomen. MEE IJsseloevers-Veluwe-Oost kent de hindernissen die deze mensen ervaren wanneer zij reizen met openbaar/speciaal vervoer en kan advies uitbrengen over het vergroten van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Met Iedereen Mobiel! combineren we het bedrijfsmatige, technische en het menselijke. We versterken elkaar en maken zo van één plus één drie. We identificeren verschillende groepen mensen met een beperking en werken aan oplossingen die niemand buitensluiten.

Wij doen nog niet heel lang mee met deze coalitie. Toch zien we nu al dat we met Iedereen Mobiel! in 2017 allerlei partijen hebben verbonden. We vinden het een prettige samenwerking en zien ernaar uit om met deze coalitie alle Nederlanders mobiel te krijgen.”

Eind april publiceren we het jaarverslag van 2017 met informatie, documenten en interviews van alle projecten van VitaValley.