Digital Health & Executive Bootcamp
4 – 10 oktober 2015

“Groot denken, living the dream!” Het zijn de woorden van een van de 45 deelnemers aan een zevendaagse trip Digital Health & Executive Bootcamp aan Silicon Valley. De reis was een initiatief van zorginnovatienetwerk VitaValley en Slimmer Leven 2020, i.s.m. Healthcare Innovation Transfer, Innovatie Attaché Netwerk en het Consulaat Generaal in San Fransisco, met als doel het opdoen van inspiratie. In Silicon Valley wordt inmiddels zo’n 6 biljoen dollar geïnvesteerd in zorggerelateerde ondernemingen en startups. De regio in San Fransisco, waar vele multinationals hun hoofdkantoor hebben, geldt als hét hightech innovatiecentrum in de Verenigde Staten.

De deelnemers waren alom tevreden over het bezoek aan Silicon Valley: de startups waardeerden de trip gemiddeld met het cijfer 8, de executives zelfs met een 8,5. De executives konden vooral de bezoeken aan Stanford Hospital & Clinics en Nextdoor erg waarderen. Bij de startups viel vooral het bezoek aan Honor in de smaak.

“Niks social talk, business”

De deelnemers raakten geïnspireerd door de werkwijze van Silicon Valley, zoals blijkt uit enkele citaten:De wijze waarop startups worden begeleid in SF is substantieel professioneler dan in Nederland.” “In de kroeg gaan Amerikanen door met zakendoen. Niks social talk, business.” En “Alles draait om energie, geld, schaalgrootte en marketing!” Lessen die worden meegenomen naar Nederland: “Marketing verdient bij ons veel meer aandacht. We moeten veel actiever en flitsender communiceren over onze innovaties.” En: “We durven niet massief te falen. Helaas, het niet gelukt 200 miljoen euro naar de haaien, maar we hebben wel een leuke tijd gehad en er veel van geleerd! De ambitie, urgentie en schaal uit de VS moeten we vasthouden en ons niet laten ophouden door de langzaamste beweger.”

Lees hieronder het volledige programma van het bezoek aan Silicon Valley. Klik op de diverse programmaonderdelen voor een kort verslag van de werkbezoeken.

Maandag 5 oktober
Bezoek aan Google
Bezoek aan Health 2.0 met pitch sessie NL Startups & Executives.

Dinsdag 6 oktober
Bezoek aan Nextdoor
Bezoek aan El CaminoHospital / Fogarty Institute
Presentatie Genentec
Presentatie Walgreens Digital Health

Woensdag 7 oktober
Bezoek aan Institute for the Future
Bezoek aan Stanford Hospital & Clinics
Bezoek aan Honor
Bezoek 23andMe
Bezoek aan Consulaat Generaal San Fransisco
Health Deals

Donderdag 8 oktober
Bezoek aan Aging 2.0
Bezoek aan GrandRounds
Bezoek aan Sutter Health
Bezoek aan UCSF Center for Digital Health Innovation
Bezoek aan Rock Health