VitaValley en HAN slaan handen ineen met iXbites 

VitaValley en HAN slaan handen ineen met iXbites 

Geplaatst op: 27 maart 2023

NIEUWS || Vorige week stond iXbites op het programma: een samenwerking tussen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en VitaValley. Tijdens deze sessie, waar zo’n vijftig professionals, docenten, onderzoekers en studenten aan deelnamen, stond de implementatie van technologie in langdurige zorg thuis centraal.

Pim Ketelaar, programmadirecteur bij VitaValley, kijkt met een positief gevoel terug op een middag waarbij onderwijs en praktijk samen kwamen. ‘Het is ontzettend waardevol om met de zorgprofessionals van nu én van de toekomst te kijken naar de technologische mogelijkheden die er op dit moment al zijn en samen te verkennen hoe deze technologie kan bijdragen aan de kwaliteit van zorg voor cliënten en patiënten die langdurig zorg thuis nodig hebben.’

Implementatie in de praktijk

Tijdens iXbites deelden twee SET deelnemers hun ervaringen over de implementatie van technologie in de zorg. Nathalie Vogelzang, werkzaam bij Attent Zorg, vertelde onder andere over de inzet van de Momo BedSense App, slim incontinentiemateriaal, de Bbrain kalenderklokken, Medido medicijndispensers en digitale weegschalen die waarden meteen in een patiëntendossier zetten.

Mieke Klerkx, programmamanager van VitaValley, nam bij afwezigheid van de sprekers bij Klimmendaal de honneurs waar om de ervaring van deze revalidatie specialist te delen. Zij vertelde onder andere over de resultaten van het implementatieproces van Physitrack, het online aanbod van Therapieland en beeldbellen.

iXbites
Mieke Klerkx, Nathalie Vogelzang, Pasquelle van Ruiten en Pim Ketelaar

Leveranciers, organisaties én onderwijs

Hierna volgde een paneldiscussie waarbij de sprekers met de zaal in gesprek gingen over het implementeren van technologie in de zorg. Ketelaar: “Zorgtechnologie kan het werken in de zorg aantrekkelijker maken, maar dan moeten we met elkaar, leveranciers, organisaties én onderwijs voldoende aandacht besteden aan ondersteuning, gebruiksvriendelijkheid en digivaardigheden”

Na dit inhoudelijke uur kregen alle genodigden de kans om in het iXperium Health  van de HAN zelf technologieën te testen. Bijvoorbeeld een VR-bril, sociale robot, slaaprobot of CRDL. Klerkx: ‘Dit soort technologieën zelf ervaren zet je aan het denken over hoe cliënten of patiënten fijner of sneller geholpen kunnen worden, maar ook hoe je  zorgprofessionals beter kunt ondersteunen in hun werk.’

Lees hier het uitgebreide verslag van iXbites