Masterclass en informatiebijeenkomst tijdens e-healthweek
Van 21 t/m 26 januari 2019 vindt voor de derde keer de e-healthweek plaats: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners organiseert VitaValley een masterclass Contractinnovatie en een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van een keurmerk voor slimme zorg thuis.

De e-healthweek is een initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners. Met verschillende partijen willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Masterclass Contractinnovatie

Wie: Zilveren Kruis, Vliegwielcoalitie & VitaValley
Datum: 23 januari 2019
Tijd: 13.15 – 17:00
Doelgroep: project- en programmamanagers, zorginkoop medewerkers
Locatie: Patiëntenfederatie Nederland (Orteliuslaan 871, Utrecht)

Hoe te komen tot structurele bekostiging van slimme zorg thuis? Wat zijn de vervolgstappen als een ziekenhuiszorg-thuistoepassing inderdaad aantoonbare meerwaarde heeft, maar de kosten en baten niet op dezelfde plek vallen? Hoe zetten we de uitkomsten vervolgens om in een passend contract? Allemaal vragen die te maken hebben met contractinnovatie. In navolging op onze eerdere succesvolle masterclass ‘Leidinggeven aan innovatietrajecten’, duiken we deze keer de diepte in rondom het thema Contractinnovatie.

Wij merken dat partijen in het veld wel begrijpen dat andere vormen van financiering nodig zijn voor de transformatie naar de juiste zorg op de juiste plek, maar dat het zonder instrumenten en handvatten (zoals goede voorbeelden, stappenplannen, factsheets en modelcontracten etc.) lastig is om uit de groef te komen van ‘traditioneel’ contracteren. Daarom organiseren de Vliegwiel coalitie van Patiëntenfederatie Nederland en de coalitie Vitaal Thuis gezamenlijk deze masterclass. Zilveren Kruis zal de diepte in gaan over het contracteren van Zorg veilig thuis met telemonitoring bij ernstig hartfalen. De gehele agenda voor deze middag vindt u hier.

Aanmelden kan via deze link. Er zijn slechts 20 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

Informatiebijeenkomst ontwikkeling keurmerk slimme zorg thuis

Wie: NEN, Nictiz, WDTM & VitaValley
Datum: 24 januari 2019
Tijd: 09:00 – 12:30
Locatie: NEN (Vlinderweg 6, Delft)

Slimme zorg thuis vraagt om heldere en toetsbare kwaliteitscriteria. NEN, Nictiz, WDTM en VitaValley bundelen de krachten voor een kwaliteitsimpuls, te beginnen met criteria voor telemonitoring.

Aanmelden kan via deze link.