Lancering boek Iedereen Beter: een toolbox voor zorginnovatie
Innovatie is nodig om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg te garanderen. Maar innovatie in de zorg is knap lastig. Aan innovatieve ideeën en initiatieven geen gebrek. Implementatie en opschaling blijken vervolgens vaak taai en weerbarstig. VitaValley en Bohn Stafleu van Loghum namen het initiatief voor een praktische toolbox om echte doorbraken in de zorg met duurzame impact te realiseren.

VitaValley en Bohn Stafleu van Loghum publiceren een praktische toolbox voor zorginnovatie met als titel “Iedereen Beter: een toolbox voor zorginnovatie”. In dit boek beschrijven we het proces van innovatie aan de hand van een praktisch zeven stappenplan:
1. Fotografeer, leg de situatie vast
2. Droom, over de toekomst
3. Definieer, het concept
4. Ontwikkel, een strategische innovatieagenda
5. Ontwerp, een innovatie proces, product of dienst
6. Implementeer, en schaal op
7. Institutionaliseer, een interactief proces

Dit stappenplan, gebaseerd op ruim 14 jaar ervaring met zorginnovaties en tientallen casestudies uit de VitaValley-praktijk, geeft structuur aan het innovatieproces. Elke stap van het zevenstappenplan wordt ondersteund door twee of meer tools: concreet uitgewerkte gereedschappen om het uitvoeren van de betreffende stap te faciliteren. Alle tools worden geïllustreerd met een of meer cases.

VitaValley partners ontvangen een kopie van het boek. Wilt u een aantal boeken (bij)bestellen? Vul dan het formulier in.