Lééf!

Lokale Lééfhuizen als sociaal netwerk én vangnet
Een Lééfhuis combineert zorg en dienstverlening. Er is ruimte voor het eigen netwerk en de eigen zorgverleners van wijkbewoners. Zij kunnen er terecht voor verpleging of een tijdelijk verblijf. Ze bepalen zelf welke diensten (zoals wassen, eten of wandelen) ze gebruiken. Daarbij leggen de Lééfhuizen de nadruk op mogelijkheden in plaats van op (zorg)behoeften.

Franchise-concept
De Lééfhuizen zijn een initiatief van VitaValley, Movinex en Boullan. VitaValley is lid van de coöperatieve vereniging die het concept van de Lééfhuizen volgens een franchise-concept implementeert. We zoeken geschikte locaties, we praten met gemeenten en vastgoedontwikkelaars en we enthousiasmeren zorgaanbieders.

Lokale ondernemers
Een Lééfhuis wordt gerund door een lokale ondernemer. Hij stimuleert informele zorg en coördineert formele zorg. Een Lééfhuis is veel meer dan een opvanghuis. Lééfhuizen zijn het bruisend hart van de buurt, met horecagelegenheden en een activiteitenprogramma voor en door de buurt. Op die manier versterkt de locatie het sociale netwerk in de wijk.

Bij dit project zijn betrokken: Movinex, Boullan, VitaValley, Hilverzorg en de gemeente Hilversum.