Connected care Mayo Clinic

Connected care: internationaal toegang tot laatste medische inzichten
Medische kennis en kunde ontwikkelen zich snel, overal ter wereld. Nederlandse ziekenhuizen hebben echter niet zomaar toegang tot die buitenlandse expertise en ervaring. Ons project ‘Connected care Mayo Clinic’ richt zich op verruiming van die toegang voor Nederlandse zorginstellingen. Zodat ook zo veel mogelijk patiënten in Nederland een state-of-the-art behandeling kunnen krijgen.

Partner: Mayo Clinic
Op verzoek van Mayo Clinic, een van de grootste en meest innovatieve zorgconglomeraten ter wereld en partner van VitaValley, droegen we Nederlandse ziekenhuizen voor die geschikt zijn om deel uit te maken van het kennisnetwerk van Mayo Clinic. Hierover voerden we gesprekken met enkele Nederlandse ziekenhuizen in ons netwerk. Ook regelden we praktische zaken, zoals de organisatie van noodzakelijke assessments.

Enorme expertise
Via ‘connected care’ krijgt een ziekenhuis maximale toegang tot de enorme expertise in de database en kan er ook intercollegiale toetsing plaatsvinden. Zo kan het ziekenhuis onder meer profiteren van de laatste inzichten rond de behandeling en vertraging van dementie, een onderzoeksterrein waar Mayo Clinic als zeer vooraanstaand te boek staat. Op termijn behoort ook telezorg tot de mogelijkheden van het samenwerkingsverband. De samenwerking is overigens nadrukkelijk tweerichtingsverkeer. Mayo Clinic is zeer geïnteresseerd in specifieke ervaring en expertise van de Nederlandse ziekenhuizen.