Zorginnovatie.nl

Versnelling, invoering en opschaling zorginnovaties
Onze website zorginnovatie.nl is hard op weg om dé landelijke community voor innovaties in de zorg te worden. Gebruikers delen er zorginnovaties voor diverse doelgroepen, om de innovaties verder te kunnen verbeteren. Ze toetsen er hun ideeën en helpen elkaar bij het verkrijgen van financiering en de opschaling van de innovatie. Het gebruik van de website is gratis.

Brede basis
Zorginnovatie.nl, een coalitie van verschillende partijen, heeft een brede basis. Dat is te danken aan de samenwerking van VitaValley met zes regionale innovatienetwerken. De coalitie zich bovendien nadrukkelijk in om de zorgsector te stimuleren daadwerkelijk aan de slag te gaan met de innovaties.

Challenges
Een grote stimulans voor de opschaling van innovaties zijn ook de zogeheten challenges, waarmee we de meest kansrijke innovaties een boost geven. Zo organiseerden we samen met UPC en Ziggo de Connected Health Challenge met als doel: zorgtechnologie die mensen kunnen gebruiken om langer zelfstandig thuis te wonen, te vinden en te ondersteunen.

Bij deze coalitie zijn betrokken: Amsterdam Economic Board, Economic Board Utrecht, Health Valley, Medical Delta, Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, VitaValley, en Zorg Innovatie Forum / HANN.